SHKODRA NE SHTETRRETHIM??

Nga Myslim Murrizi * E çfare ka ndodhur? 11 Shqiptare do luajne top me 11 Italian. Kontrolle çnjerzore, dhe arrogante e harbute per “ VEGJELINE” Fresk, shoqerim, temena e lloj lloj nderimi per “ naltmadhenine” dhe tufen qe…

Pse Kosova është rast “sui generis”?

Prof. Asoc. Dr. Enver Bytyçi Thjesht në përgjigje të kërkesës për argumente të ministres së Drejtësisë së Serbisë, zonjës Nela Kuboroviç, drejtuar Komisionit Europian! Referendumi në Katalonjë për pavarësi ka risjellë në…

“Ç’I LIPSET SKËNDERBEU EDI RAMËS !?”

Nga Fatmir Guda Është bërë fakt vendimi i qeverisë për ta shpallur 2018-ën, vitin e Skënderbeut. Madje rrugës ju sajua dhe termi "mbarëkombëtar", për t'i dhënë nismës atë që kryeministri e ka më shumë kompleks, sesa ndjesi.…

Kryengritja kundërkomuniste e Zhapokikës

Krahasuar me kryengritjet e mëparshme antikomuniste në Shqipëri, Lëvizja e Zhapokikës ishte një lëvizje lokale, që shpërtheu spontanisht brenda vetes për një kohë të shkurtër: shtator-tetor 1948 dhe pa ndonjë lidhje direkte me lëvizjet e…