Arrestimi i Tahirit . Reagon edhe Joseph Daul i PPE-së

Per situaten e kerrijuar ne Shqipëri pas kerkesës së prokurorisë per arestimin e Tahirit de reagimit negativ te qeverise, ka reaguar edhe kreu i PPE ,Joseph Daul nëpërmjet një postimi ne rrejete sociale
“Krimet e drogës janë një problem madhor që pengon rrugëtimin e Shqipërisë në BE. Përpjekjet të vërteta duhet të bëhen për të luftuar këto krime me transparencë të plotë.
Aspirata e Shqipërisë për në Bashkimin Europian do të merret seriozisht vetëm kur të zbatohen sundimi i ligjit, pavarësia e drejtësisë dhe lufta kundër korrupsionit.” Joseph Daul, President EPP – European People’s Party ”
Reagimi i Daul e rrit edhe me shume presionin ndaj qeverise shqiptare nje dite para senacës porlamentare per heqjen apo jo te imunitetit e ish ministrit të brendshëm te qeverisë Rama