Antikomunizmi do bythë … !

Nga Edison Çelo

Antikomunist eshte ai qe e lufton komunizmin dhe pjellen e tij. Nuk bie komunizmi me shperthime delirante dijetaresh! Nuk bie komunizmi duke mjaullitur, si macja kur bie era mish!
Ne ‘44, antikomunistet humben terren, pasi kishin me teper asete intelektuale se luftetare; kjo e fundit, e rendesishme per fuqite e medha. Me e rrezu komunizmin do bythe dhe sakrifice, do kontribut! Me e rrezu komunizmin do zemer te madhe ne tolerancen brenda llojit! Me e rrezu komunizmin do kellqe dhe besnikeri prej te djathti! Nuk bie komunizmi duke bere pazar se cfare do te fitoj apo “UNE MUND TE PENGOJ”. Komunizmin e rrezojne idealistet ,nen trysnine e kritikeve dhe dijetareve. Mblidheni bythen kritike, idealiste dhe dijetare, sa nuk eshte vone!! Jemi te gjithe nen burgun komunist! Dijetaret dhe kritiket te perveshin menget per pune, deri sa te fitojme! Ne pushtet, mendjet e tyre brilante do na duhen patjeter, por deri atehere, punoni dhe lini te punojne!