Monthly Archives

May 2021

Halli i PD nuk është kryetari !!!

Nga Nebil Çika Kam vite që them se mungesa e një ideologjie dhe filozofi të djathtë politike është problemi me i madh i PD –së brenda dhe jashtë vendit . Sot PD po vuan këtë paqartësi ideologjike veçanërisht ne marrëdhëniet ndërkombëtarë…

Kur Berisha u ngall si Feniksi në vitin 1997!

Enver Bytyçi Ishte viti 1994, dy vite pasi demokratët erdhën në pushtet në SHBA, kur nisi tatëpjeta e parë e zotit Berisha në raportet me Uashingtonin. Fati e deshi që ish-presidenti i kohës të përballej në një konflikt me Greqinë. U…

RINDERTIM I SARAJEVE TE GJON MARKA GJONIT!

Nga Bianca M. Gjomarkaj Koha per rindertimin e Sarajeve te Oroshit ka ardhur! Qysh nga momenti i djegies se Sarajeve, ne shtator te vitit 1944 e deri sot ka kaluar nje heshtje e trishte. Rindertimi i Sarajeve te Gjon Marka Gjonit eshte…

Une e Ti!

Nga Gjergj Hani Une e ti jemi e djathta! Ose me sakte, jemi ajo cka mbetet nga e djathta, pas “permbytjes universale” te zgjedhjeve te fundit. Une e ti, beme aq sa ishte e mundur te behej individualisht, per tu perballur me valangat e…

Spiuni im !

Nga Gëzim Peshkëpia * Po jua tregoj: Dalip Zhaboli ka qene ushtarak me grade te larte ne ushtri. Me të tregue raportimet (spiunllëqet) e tij qe me ka bere vitet e fundit te dënimit duhen faqe te tera. Ai ka qene aktiv dhe shume i…