Monthly Archives

December 2020

POETI GJERGJ FISHTA, ME TË VËRTETË ATË…

POETI GJERGJ FISHTA, ME TË VËRTETË ATË… - Emocion për praninë e tij të mistershme – Nga Visar Zhiti Kur themi Atë Gjergj Fishta, janë bashkë e të pandara emri i Poetit me fjalën parake, të lashtë sa vetë shqipja, “Atë”/ baba, që…

Monumentalizimi i Mbretit Zog

*Nga Ekrem Spahiu Me rastin e 96 vjetorit të “Triumfit të Legalitetit” Tetë vjet më parë, më 24 dhjetor 2012, në Kryeqytetin e vendit, u vendos monumenti i Mbretit Zog, pikërisht në Bulevardin që mban emrin e tij, duke…

O gomar ! Mendo për kërriçin tënd !

Nga Nebil Çika Shqipëria është përfshirë ne një valë protestash nga të rinj te motivuar nga vrasja prej policisë e 25 vjeçarit Klodian Rasha disa dite më parë që çuan në dorëheqjen e Ministrit të Brendshëm Sandër Lleshaj . Protestat kane…

BIJTË E NËNAVE DHE BIJTË E “KURVAVE”

Nga Xhafer Sadiku Që në fillim u kërkoj falje lexuesve për termin e papërshtatshëm, por siç e kini dëgjuar edhe vet, është e huazuar nga kreu i qeverisë dhe ushtarët e tij. E bërë kjo ndarje nga ata, sjell një realitet të hidhur të…

Enveristet te gjithe jane te njejte!

Nga Msc.Selami Zalli * Mehmet Hajrizi ne RTK me befasoi kur tha: Enveri nuk e ka shitur Kosoven, pasi nuk mund te shese ate qe tjetri e ka ne pronesi te tij?!!, pa i hequr luftes se pretenduar, titullin nacionale. Ndoshta nuk e ka…