Monthly Archives

November 2020

Pse u krijua Legaliteti?!

*Nga Ekrem Spahiu Me rastin e 77 vjetorit të krijimit të OKLL, 21 nëntor 1943-2020 Nga pikëpamja historike, Partia “Lëvizja e Legalitetit” e ka zanafillen që nga “Triumfi i Legalitetit”, më 24 dhjetor 1924, kur u rikthye legjimiteti i…

12 nëntor 1944/ Kur pushkatohej një gazetar!

Vrasja e korrespondentit të “Reuters” dhe New York Times, Nebil Çika, bashkë me 13 intelektualë të tjerë.. Kur Tirana po priste marshin e komunistëve që do të zbrisnin nga malet për të marrë pushtetin.... Historia tragjike e çiftit simpatik…

SKENARI I SIGURIMIT: “GRUPI” I HAJMELIT

Nga Xhafer Sadiku (Marrë nga libri Genocidi mbi kulakët, i ripunuar dhe i pabotuar) Në 1962 u arrestua në Hajmel një “grup armiqësor” i përbërë prej 4 personash, dy prej të cilëve ishin nga familja Vokrri, e cilësuar kulak. Ndrec Kol…

MASAKRA E HORMOVES

NGA PROF.DR BEG MUSTA * Më 29 Prill 1914, therën, vranë dhe masakruan 217 burra në Hormovë. Arsyeja e vetme, zhdukja dhe largimi me çdo kusht i popullsisë myslimane shqiptare nga trojet dhe vatanet e tyre. Për këtë qëllim, forcat e errëta…