Monthly Archives

February 2020

Bujar Leskaj : KLSH 25 kallëzime në prokurori

Kreu i KLSH-së Bujar Leskaj, gjatë fjalës së tij në mbledhjen vejtore të këtij organi i ka bërë thirrje Presidentit dhe maxhorancës të zgjedhin pasardhësin pasi mandati i tij ka përfunduar dhe ka vendosur të mos rikandidojë për…

INTELEKTUALI I MADH I QYTETIT TË VOGEL

Nga Xhafer Sadiku Ziso Vangjeli, njohës i 9 gjuhëve të huaja, pas 30 vjetësh në SHBA e Francë, u riatdhesua më 1962, me dëshirën për të dhënë mësim frengjisht ose anglisht, në Tiranë ose Korçë. Por, sa shkeli në atdhe e degdisën në…

Dritë përtej errësirës…

VOLTANA ADEMI Kalvari 45 vjeçar i diktaturës komuniste në Shqipëri, do të shënonte një nga faqet e tij më të zeza, me persekucionin ndaj klerit në vendin tonë. Me fillimin e instalimit të regjimit komunist në vend, me 29 nëntor 1944,…