Monthly Archives

April 2019

Kush janë fituesit ?!

Nga Dr. Çelo Hoxha Nostalgjikët e diktaturës, kur flasin për luftën, e mbajnë veten si fitues dhe, si të tillë, kanë të drejtë të shkruajnë historinë. Me të drejtën e fituesit për të shkruar historinë as unë nuk jam kundër, veçse duhet…

"Qetësia mashtron"- Deputetët gjermanë kërkojnë të hidhet poshtë ideja e ndryshimit të kufijve Pritshmëritë gjermane në prag të takimit të Berlinit janë që të hidhet poshtë përfundimisht ideja e ndryshimit të kufijve. Në prag të…

Asht 28 Nandor

Nga Mustafa Xhepa Në katin e pestë filluan të kërcasin xhizmet me shollë të fortë. Lëvizin nga njëra dhomë në tjetrën. Po bëhet gati fqinji i katit të sipërm të dalë jashtë. Është dita e vetme e vitit kur ai vesh rrobat më të mira që ka,…

13 vjecarja u përdhunua dhe u vra nga partizanet!

I vetmi faj i Guseppina Ghersi, ishte ai i një hartimi të shkruar në favor të Musolinit kur ishte vetëm 13 vjeçe! Dënimi pa gjygj qe arbitrar e i tmerrshëm: U përdhunua, u torturua, u poshtërua në publik dhe u vra nga partizanet në 30 Prill…