Monthly Archives

January 2019

Ua dhjefshim patriotizmin

Sulejman Mehazi Ua dhjefshim shqiptarinë atyre që shkruajnë spektakle patriotike, e mbredësisht, fshehtësisht e shpirtrisht ushqejnë tradhtinë për shkak interesave vetjake. Atyre që me anë të përkuljeve tinëzare patriotike…

Drejtësia e munguar

Nga Alma N. Lico Kisha vendosur të mos shkruaja asnjë rresht për Temën aq shumë të konsumuar të drejtësisë së munguar. Në kërkim të një të drejte të shkelur dhe mohuar, bashkëqytetarët e mi e kanë provuar çdo të thotë të përballesh me…

Proteste per pagat?! Ska paga pa territor!

Enver Bytyci Sindikatat e arsimit dhe universitetet e Kosovës protestojnë me grevë për rritjen e pagave. Protestat gjithmonë janë e drejtë njerëzore. Por Kosovës i kërcënohet territori. E pa territor, praktikisht pa Trepçen mësuesit dhe…

Boll i keni lyer duart me gjakun tonë !!!

Tiranë. 29.01.2019                                                                  Protestë Drejtuar : Presidentit te Republikës z. Ilir Meta Kryeministrit të Shqipërisë z. Edi Rama Kryetarit të opozitës z. Lulzim Basha…

Peshku qellbet nga koka

Nga Adriatik Riza Dosti · Mire beri PD qe e denoncoj publikisht anetarin e Keshillit te Larte te Prokurorise Bujar Sheshin ... duke i bere publike dosjen e faktin e te qenit Spiun i Sigurimit te Shtetit ne kohen e Diktatures teksa nen…

HESHT, MOS FOLË !

Nga AZIS NESIN Hesht, mos folë, është turp, fashite zërin, në fund të fundit hesht, dhe, nëse fjala është e argjendtë, heshtja është floriri vetë. Të parat fjalë që dëgjova që fëmijë, kur qaja, qeshja, luaja, më thoshnin:…

“68-a e rinisë franceze”

Një intervistë me Jean-François Revel Barrikadat e borgjezisë «Studentët ishin me xhaketë e kollare dhe flisnin një frëngjishte të kulluar», thotë filozofi i famshëm: «Me qeverinë dhe policinë qenë protagonistët e një loje më palë». «Qe…