Monthly Archives

October 2018

Sondazhet, mbështetja për Macron në nivel skandaloz

Sondazhet e fundit tregojnë se mbështetja dhe aprovimi për politikat aktuale të presidentit të Francës Emmanuel Macron po prekin nivelet më të ulëta hisorike dhe ka shumë pak gjasa të regjisdtrojnë një trend rritës. Një sondazh i kryer nga…

Rusia dhe taktikat e frikësimit ndaj gazetarëve

Akuzat e kohëve të fundit se një oligark me lidhje të ngushta personale me presidentin rus Vladimir Putin qëndron pas disa sulmeve dhe të paktën një vrasjeje, ka detyruar disa gazetarë dhe avokatë të lirë për të mbajtur qëndrim…

Një Europë pa Merkelin? Natyrisht e mundur

Nga Bernd Riegert. dw Prej 13 vitesh kancelarja Merkel përcakton politikën e BE, por jo pa kontestime. Politika e saj për refugjatët ishte pa konsesus. Politika e kursimeve e kritikuar. Në BE largimi i Merkelit shihet edhe si një shans i…

Politika që vret

Nga Shkëlqim  Selmani Të jemi më të qetë, të bëhemi më racionalë në gjykimet dhe opinionet tona për incidentin e rëndë në Bularat të Gjirokastrës, që përfundoi me vdekjen e shtetasit shqiptar minoritar ekstremist grek. Së pari…

Modeli Trump “infekton” Brazilin

Në fakt tituli nuk është I saktë. E gjithë bota është e infektuar nga modeli Trump. Akoma më e saktë do ishte nëse do thoshja se bota kishte kohë që kishte publikuar kërkesën për një vend të ri pune; model përfaqësues I drejtuesit të…