Monthly Archives

February 2018

1991/Mitingu enverist i Gjirokastrës

Nga Kastriot Dervishi Pas rrëzimit të shtatoreve të diktatorit në Tiranë, Korçë dhe Durrës, enveristët organizuan një takim në Gjirokastër. Gjithandej filluan përbetimet për figurën e Enver Hoxhës. Një duzinë telegramesh u…

SHPIRT I LIRË

Nga Visar Zhiti: Romani “Il pero fiorì a dicembre”, i shkrimtarit dhe mikut Shpend Sollaku Noé, i porsabotuar në Itali, mbërriti dhe tek ne, përtej oqeanit, në Washington, në shtëpinë tonë. Teksa na dha ngazëllimin…

Spiunet dhe te marret e vendit tim.

Nga Kreshnik Çllaku Ne 2012 e paskan larguar nga ushtria si agjent sherbimesh te huaja. I akuzuari ka pritur tre vite. Ne 2015,pas nderrimit te pushtetit,i qenka drejtuar Gjykates Amdinistrative per parregullsi proceduriale,dhe eshte…