Monthly Archives

October 2017

Ahmet Lesko , deshmori i Kiçikut

Nga Av. Xhafer Sadiku Ahmet Lesko ka qenë një patriot i njohur në viset e Jugut. U lind më 1895 në Tatzat të Delvinës. Kishte kryer gjimnazin “Zosimea” të Janinës dhe kishte marrë pjesë qysh në rininë e tij, po thua në të gjitha…

Pse është çmendur Muci?

Një përgjigje të gjatë nuk e meriton kjo pyetje, por për shkak të angazhimit tim s'mund ta lë pa pergjigje qofte ajo edhe e shkurtër dhe jo fort etike. Muci është çmendur sepse I hyri politikës në fillim të viteve 90 dhe dështojë. Muci…

Godina me Biografi të keqe…

Nga Adriatik Dosti Nga qendra e Tiranes ..sapo nisesh per te pershkuar te mrekullueshmen rruge te Kavajes ..diku aty djathtas pa marre rrugicen qe te nxjere tek ish Ambasada famekeqe sovjetike e sot e prej disa dekadash .. Ministria e…

Kur shteti nderon krimin !*

Nga Nebil ÇIKA “Presidenti i Republikës Bujar Nishani, i akordoi Gjenerallejtënant (në lirim) Rrahman Parllakut dekoratën “Nderi i Kombit” me motivacionin: “Drejtues i talentuar i Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe i Forcave të…